Grey and red ACG Pulse logotype

RFID – Spårbarhet

Vad är  RFID?

Radio Frequency Identification – RFID är en teknik där information skickas och läses med användning av elektromagnetiska (radio) vågor.

Till skillnad från streckkod, kan RFID taggar läsas i grupp och behöver inte vara i synvinkeln av läsaren.

Med vår handscanner läser du enkelt och snabbt till exempel en hel hylla, pall eller ett helt förråd/lager utan att behöva hitta och sikta direkt på några etiketter.
Du läser en hel vagn med hundratals sorterade eller osorterade artiklar som kläder och textilier mm. på några sekunder med vår multiläsare/bulkläsare Q-Cabin.
Och med vår Q-Gate lösning hämtar dina anställda ut arbetskläder från obemannade förråd 24/7 året runt på ett säkert och kontrollerat sätt. De RFID-märkta hämtade plaggen, artiklarna läses av innan användaren passerar ut med dem. Uttaget registreras på användarens konto samtidigt som lagersaldot uppdateras. Detta gör att man alltid har ett uppdaterat och aktuellt lagersaldo och man kan samtidigt enkelt spåra var ett plagg eller artikel befinner sig.
Se fler av våra RFID-lösningar.

RFID användning består av 3 komponenter:

Transponder – som innehåller en egen unik ID-kod. Transponder kallas också för tag, chip eller sändare. Till höger ser du bild på HF Transponder T-BT1315 HT.
Antenn – som sänder ut radiovågor och mottager information
Läsare – som tolkar och översätter lagrad information (kan också vara scanner)

Ett chip, transponder/tag kan monteras på många olika sätt, exempelvis inlagt i påse för att monteras på textilier. 

Transpondrarna är passiva och aktiveras först när de kommer inom läsområdet hos en aktiverad läsenhet. 

Högfrekvent transponder T-BT1315 HT är utvecklad för att tåla tuffa förhållanden.

Hur fungerar RFID?

Antennen skickar ut radiovågor vilket aktiverar transpondern via elektromagnetiskt induktion. Läsaren mottager signalen från antennen och översätter informationen av den unika koden. Den information som den unika transpondern innehåller visualiseras och presenteras för mottagaren på ett eller annat sätt, t ex via applikationsprogram, databas eller liknande. Tillvägagångssättet kan se olika ut vid olika lösningar men principen är den samma. Transpondrarna monteras på olika sätt exempelvis in pouch – transponder monterad i textilpåse.

Läsavståndet för passiva transponders varierar från 0,1 m upp till 10 m, beroende på vilken RFID teknik som används. De vanligaste frekvenserna RFID-systemet använder är låg- 125 kHz, hög- 13,56 MHz och UHF- 865-868 MHz.
Radiovågorna agerar på olika sätt och därför är det viktigt att välja rätt frekvensmetod så att RFID tekniken kommer till sin rätta i dess unika miljö.

RFID transpondrar HF High frequency. Spårbarhet av kläder, artiklar, plagg, textillösningar från acg pulse med rfid.
Antenn RFID för logistiklösningar från ACG Pulse för artikelhantering. plagghantering, klädhantering, textilhantering.

Transponder HF

Antenn HF

Läsare HF

Laddar en Q-Cabin med en tvättvagn full av rfid märkta arbetskläder. Q-Cabin är en industriell högpresterande RFID bulkläsare
Q-Gate integrerad i vägg för uthämtning av rfid märkta arbetskläder och andra artiklar från obemanade lagerutrymmen. Q-Gate är ett RFID-baserat logistiksystem för lagerhantering.
Q-Gate från ACG Pulse för uthämtning av arbetskläder och andra rfid märkta artiklar. Q_Gate är ett avancerat RFID-baserat logistiksystem för lagerhantering i obemannade förvaringsutrymmen. Säkrar tillgång till artiklar som PPE och arbetskläder 24/7.

Bild 1. Q-Cabin för bulkläsning – läser med hög precision hundratals RFID märkta artiklar på några sekunder.
Bild 2 och 3. Q-Gate lösningar för kontrollerad utlämning av RFID-märkta artiklar från obemannade förråd 24/7 året om.

Lång erfarenhet av spårbarhet och RFID

Vi på ACG Pulse har över 30 års erfarenhet av spårbarhet och RFID.
Kontakta gärna vår säljavdelning för mer information hur vi kan
hjälpa just dig.  
Kontakta oss

Vet du redan vad du vill ha för RFID-utrustning och vill beställa?
Skicka beställning direkt till vår order mejl: 
order@acgpulse.se

KONTAKTA OSS

Använd formuläret nedan för att kontakta oss.