Grey and red ACG Pulse logotype

Reading systems RFID

RFID – Snabb och exakt läsning

Med RFID kan fler artiklar textilier läsas samtidigt på ett ögonblick, vilket gör det möjligt att hantera stora volymer av objekt snabbt och effektivt. Läsare och tagg behöver inte ha visuell kontakt.  

RFID (Radio Frequency Identification) är en teknik som möjliggör trådlös identifiering av objekt med hjälp av radiovågor. Processen för inläsning och registrering av RFID-märkta artiklar och textilier involverar vanligtvis följande steg:

 

RFID-märkning:

Varje artikel eller textil förses med en liten RFID- tagg / transponder som innehåller en unik identifierare. Denna identifierare kan vara en unik kod eller nummer som kopplar objektet till en databas där mer information kan lagras. 

RFID-läsare:

En RFID-läsare är enheten som används för att kommunicera med RFID-taggar. Läsaren sänder ut radiovågor som aktiverar RFID-taggar inom dess räckvidd och tar emot de unika identifierarna som svar.

 

Inläsning:

När en RFID-tag är inom räckvidd för en RFID-läsare, sänder läsaren ut en signal för att aktivera taggen. Taggen svarar genom att sända tillbaka sin unika identifierare till läsaren. Detta kallas för ”inläsning” av RFID-taggen.

 

Registrering:

Den unika informationen som samlas in från RFID-taggen kopplas vanligtvis till en databas där ytterligare information om artikeln eller textilen lagras. Det kan vara information som vilken användare som vid ett visst datum och klockslag hämtade ut exempelvis ett plagg från en dispenserings enhet. Registreringen innebär att den unika identifieraren och dess kopplade information lagras eller uppdateras i systemet. 

Den information som samlas in från RFID-taggar och registreras i databasen kan sedan användas för olika ändamål såsom lagerhantering, inventering. Du kan optimera ditt lager, du kan se hur mycket vissa artiklar eller textilier används. Du får koll på om det finns artiklar som inte används utan bara ligger på hyllan och kostar pengar Och du har hela tiden tillgång till all denna information i realtid.

Processen gör det möjligt att snabbt och effektivt identifiera och hantera stora mängder artiklar och textilier utan att behöva manuellt skanna varje objekt individuellt. Den trådlösa naturen hos RFID gör också att identifiering kan ske på avstånd och genom förpackningar eller textilier, vilket gör det särskilt användbart inom logistik och detaljhandel.

 
en man i ljuslila skjorta inventerar lager med en handscanner mycket snabbt
hotellpersonal inventerar linneförråd med en handscanner för rfid
Laddar en Q-Cabin med en tvättvagn full av rfid märkta arbetskläder. Q-Cabin är en industriell högpresterande RFID bulkläsare
Laddar en Q-Cabin med en hel tvättvagn full av rfid märkta sjukhuskläder. Q-Cabin är en ndustriell högpresterande RFID bulkläsare

Nedan finner du våra inläsnings enheter för RFID

Hitta rätt läsenhet för just dina behov

Q-Cabin

Q-Cabin är en läsenhet med stor kapacitet och precision. Med Q-Cabin kan du läsa 100 tals RFID-märkta artiklar på några få sekunder.

Denna smarta läsenhet är konstruerad för att passa de flesta standardvagnar i industrin. Det är bara att placera en vagn med RFID-märkta artiklar i Q-Cabin så läses artiklarna in på några sekunder. Informationen går in till vårt logistikprogram Q-Web.

Q-Trust

Q-Trust är en smidig lättplacerad läsenhet med många funktioner. 
Den kan användas för att skanna föremål till förvaringsutrymmen (lager)

  • Självbetjäning av uttag av föremål av användarna själva
  • Retur av föremål
öppen bulk läsare som läser hundratals rfid märkta artiklar på några sekunder. En tvättvagn full av plagg och textilier står i läsenheten.

Q-Cabin

En smart högpresterande UHF bulkläsare som läser hundratals artiklar på några sekunder

A blue lit Q-Trust self-service system for RFID marked items

Q-Trust

Självbetjäningssystem för uttag och retur i obemannade lagringsutrymmen.

Vit arbetsbänk med dator och RFID antenn för inläsning av rfid märkta artiklar. En hand som håller i en handskanner för inläsning av rfid märkta artiklar.

Q-Scan

Bemannad scanning station för RFID märkta artiklar. Betjänas av en operatör, som manuellt levererar föremål till användare.

handscanner för läsning av rfid märkta plagg och artiklar. skärmen visar 10:00

Handscanner

Vi har handscanners med olika funktioner till olika applikationer.

Registration station

Registrerings station för att registrera och administrera artiklar/föremål.